Leiding

Marion, Ina en Jolanda zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de zorgboerderij. Elke dag zijn er twee van hen aanwezig. Zij genieten er erg van om op deze bijzondere plek, en in een kleinschalige omgeving, de ouderen op een natuurlijke manier uit te nodigen tot activiteiten. Warmte, persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan bij ons voorop. Marion en Ina hebben beiden jarenlange ervaring in de zorg. Jolanda heeft jaren als activiteitenbegeleidster en in de ambulante zorg gewerkt.

Gert is verantwoordelijk voor het melkveebedrijf. Ouderen zullen Gert vaak tegen komen: zij het aan de keukentafel of in de stal tussen de koeien of bij de kalfjes. Gert is altijd in voor een praatje en hij is flexibel in zijn tijd en werkzaamheden.

Dagindeling

Tussen 9.30 en 10.00 uur  worden de deelnemers persoonlijk ontvangen door Ina, Marion of Jolanda. De ochtend begint met een kopje koffie. Het sociale aspect en de onderlinge contacten zijn hierbij belangrijk. Aansluitend wordt in overleg met de deelnemers bepaald met welke activiteiten men zich gaat bezig houden.

Een kopje soep rond half twaalf wordt buitengewoon gewaardeerd. Rond het middag uur genieten we samen van de warme maaltijd. Daarna is er een rustmoment. Vervolgens worden de middagactiviteiten doorgenomen onder het genot van een kopje thee of koffie. Tegen vieren nemen de deelnemers weer afscheid, van een ontspannen dag, waar niets hoeft, maar van alles mag.

5 jaar Damhoeve

Op 22 maart 2016 hebben we met veel plezier ons 5 jarig bestaan gevierd. Ter ere van ons jubileum hebben we een prachtig artikel ontvangen in Hoezo Heino en Heino Koerier.